Kış sezonu 2026-27 model paneli açıldı — ECMWF / GFS / ICON karşılaştırmalarına katılın

İç Ege, Batı Akdeniz ve Eskişehir Raporlar-Yorumlar (Bora Kar Fırtınası) - 2025

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arabanın üstünde yumurta pişirmeyi denemedim ama yakındır.
Mobil cihazdan yazıyorum, kısa cevaplar için kusura bakmayın
[-] ozane adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • taner.kose
Gece bile serinlemiyor, uyuyamıyorum. 00z run'ı öyle çıktı ki ekranımı değiştirmeyi düşündüm.
Her cephe yeni bir başlangıçtır.
[-] havaciabdullah adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • sivasGozlem
Kıyıda sıcaklık 33 °C ama nem yüzünden hissedilen çok daha fazla, tişört iki dakikada sırılsıklam.
Kütahya tarafında son kayda değer yağış üzerinden haftalar geçti. Bahçelerdeki çimler tamamen sarardı.
[-] havaciserhat adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • Merve.Osmaniye, ozane
Isparta'da hafifledi.
[-] Sinoptikefe adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • ozane
Nihayet 40 dereceyi gördük! Bu yazın en sıcak günü resmen geldi, istatistik meraklıları not alsın.
İçimden bir ses bu sefer tutacak diyor. 00z run'ında sistemin hızı biraz arttı, bu da zamanlamayı öne çekebilir.
Eskişehir Tepebaşı tarafında saat 21:33 itibarıyla gölgede 33 °C, rüzgar neredeyse yok.
Akşam dokuzda bile dışarı çıkınca sıcak hava yüzüne çarpıyor.
[-] eskisehirFirtina adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • veyselmutlu, AsliEkinci78
Yaşlılar hep 2025 yazının sıcağını anlatır; artık bizim de anlatacak sıcak yazlarımız birikti.
GFS · ECMWF · ICON | 240 saat sonrasına inanan, kar yağmayınca bana kızmasın. | 00z run = sabah kahvesi
[-] ModelciKemal adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • bulent_antalya, bulutSule
ECMWF bu sefer daha tutarlı görünüyor, üç run'dır aynı şeyi söylüyor.
Run takibi: 06z ve 18z ara çıktılar dahil
[-] ayhan_77 adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • tamerkar
(28.08.2025, 22:18)ayhan_77 Yazdı: ECMWF bu sefer daha tutarlı görünüyor, üç run'dır aynı şeyi söylüyor.
ayhan_77 44 derece mi dedin? Klimasız ev için kabus demek bu.
Bu akşamki 12z bence belirleyici olacak. Sizce yazın en sıcak ayı Temmuz mu Ağustos mu, istatistik ne diyor?
GFS 00z 500 hPa ve T850 haritalarını ekliyorum, yorumlarınızı bekliyorum.
Bugün Antalya için ölçülen 45 °C, bu istasyonun son yıllardaki en yüksek değerlerinden biri olabilir. Resmi rakamı bekleyelim.
[-] nalanruzgar adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • gokyuzuAyse, ModelciKemal
Gece saat 17:02 ve termometre hala 42 °C gösteriyor. Bu gece de tropik gece. Deterministik modeller neden bu kadar sık değişiyor?
Kar sevenler kulübü üyesi ❄️
[-] havaciozan adlı üyenin bu mesajını beğenen 3 üye:
  • ElvanFirtina, UsakHavasi, tamerkar
(29.08.2025, 07:23)cagatay_denizli Yazdı: ayhan_77 44 derece mi dedin? Klimasız ev için kabus demek bu.
Yürüyüşü sabah erkene ve akşama alın, asfalt pati yakar. Evde de serin bir köşe ve bol su bırakın. Yanılıyorsam düzeltin.
[-] ozane adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • ozgurr00
Şöyle diyeyim: Lütfen resmi kurumların açıklamadığı "kesin tatil" gibi söylentileri paylaşmayalım.
Antalya | Rekor iddiası varsa istasyon adı ve saat de olsun. | Nem %70 üstüyse termometreye bakma, hissedilene bak.
[-] SicakDalga07 adlı üyenin bu mesajını beğenen 3 üye:
  • necatit987, nalan88, musa_58