24.09.2026, 22:08
Sezon açıldı arkadaşlar.
Üç gündür takip ediyordum. 24 Eylül sabahı 1,2 °C ile kıl payı kaçırdık, 25'i tam oturdu: sezonun ilk kırağısı. Bugün 26 Eylül sabahı 0,4 °C, yine hafif kırağı vardı ama dünkü kadar değil; gece bulut geldi.
Bağlam: Erzurum için ilk kırağı ortalaması Eylül'ün son haftasıdır, yani takvim tam yerinde. Geçen yıl 21 Eylül'de görmüştük, 2024'te 3 Ekim'e sarkmıştı. Radyasyon donu (açık ve sakin gecede yerin ısı kaybetmesiyle oluşan don) klasik örneği: gündüz 19 °C, gece -1,4. Yirmi derecelik günlük fark, bizim için normal sonbahar.
Palandöken zirvede 24'ü gecesi kar serpiştirmiş; sabah 3.000 m üstünde ince beyazlık vardı, öğlene kalmadı. Bunu 'ilk kar' saymıyorum, örtü oluşmadı.
Kars ve Ağrı'dan gözlem bekliyorum; Ağrı ovası genelde bizden 1-2 derece daha düşük yapar, orada -3 görülmüş olabilir.
Önümüzdeki günler: 27-29 Eylül bulutlu ve ılık, minimumlar 4-6 °C; ayın son günü tekrar açıyor, yeni kırağı olasılığı var. Sobayı yaktık, kışlık kapıya asıldı.
Kod:
Erzurum / Yakutiye, 1.900 m - 25.09.2026 06:00
Sıcaklık: -1,4 °C (min 05:40 -1,6) | Nem: %91 | Rüzgar: sakin
Gökyüzü: Açık, çayırlar ve araba camları tamamen beyazÜç gündür takip ediyordum. 24 Eylül sabahı 1,2 °C ile kıl payı kaçırdık, 25'i tam oturdu: sezonun ilk kırağısı. Bugün 26 Eylül sabahı 0,4 °C, yine hafif kırağı vardı ama dünkü kadar değil; gece bulut geldi.
Bağlam: Erzurum için ilk kırağı ortalaması Eylül'ün son haftasıdır, yani takvim tam yerinde. Geçen yıl 21 Eylül'de görmüştük, 2024'te 3 Ekim'e sarkmıştı. Radyasyon donu (açık ve sakin gecede yerin ısı kaybetmesiyle oluşan don) klasik örneği: gündüz 19 °C, gece -1,4. Yirmi derecelik günlük fark, bizim için normal sonbahar.
Palandöken zirvede 24'ü gecesi kar serpiştirmiş; sabah 3.000 m üstünde ince beyazlık vardı, öğlene kalmadı. Bunu 'ilk kar' saymıyorum, örtü oluşmadı.
Kars ve Ağrı'dan gözlem bekliyorum; Ağrı ovası genelde bizden 1-2 derece daha düşük yapar, orada -3 görülmüş olabilir.
Önümüzdeki günler: 27-29 Eylül bulutlu ve ılık, minimumlar 4-6 °C; ayın son günü tekrar açıyor, yeni kırağı olasılığı var. Sobayı yaktık, kışlık kapıya asıldı.
Doğu Anadolu Moderatörü | Erzurum, 1.900 m | -25°C: ceket giyilir. -35°C: ikinci ceket. | Palandöken sezon takibi

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)