19.09.2026, 00:32
Merhaba,
Ölçüm Paylaşımları forumunda aylık min-maks-yağış tablolarını paylaşırken hep aynı sorunu yaşıyoruz: hizalı tablo yapmanın tek yolu kod etiketi ve boşluk saymak. Telefondan yazan üyelerde sütunlar kayıyor, kimse okuyamıyor.
İki öneri:
Örnek olması için Eylül 2026'nın ilk üç haftasını şu an nasıl paylaştığımı ekliyorum:
Masaüstünde düzgün, telefonda kırılıyor. Tablo desteği olsa hem okunur hem de ileride arşivden veri çekmek kolaylaşır. Yönetimin görüşünü merak ediyorum.
Ölçüm Paylaşımları forumunda aylık min-maks-yağış tablolarını paylaşırken hep aynı sorunu yaşıyoruz: hizalı tablo yapmanın tek yolu kod etiketi ve boşluk saymak. Telefondan yazan üyelerde sütunlar kayıyor, kimse okuyamıyor.
İki öneri:
- Tablo BBCode'u: Basit bir tablo / satır / hücre etiket yapısı. Çoğu forum yazılımında eklenti olarak var.
- CSV eki: İstasyon yazılımlarının (Davis WeatherLink, Ecowitt, Cumulus) dışa aktardığı CSV dosyasını ek olarak yükleyebilelim; isteyen indirir, kendi tablosunda açar.
Örnek olması için Eylül 2026'nın ilk üç haftasını şu an nasıl paylaştığımı ekliyorum:
Kod:
Nilüfer / Bursa, 155 m - Davis VP2, sensör 2 m
Tarih Min Maks Yağış
01.09.2026 17,4 31,2 0,0
08.09.2026 15,9 29,6 0,0
15.09.2026 14,1 27,3 2,4
22.09.2026 11,8 24,0 6,8Masaüstünde düzgün, telefonda kırılıyor. Tablo desteği olsa hem okunur hem de ileride arşivden veri çekmek kolaylaşır. Yönetimin görüşünü merak ediyorum.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)