Kış sezonu 2026-27 model paneli açıldı — ECMWF / GFS / ICON karşılaştırmalarına katılın

Jet akımı nedir ve 300 hPa haritasında nasıl okunur? (yeni başlayan sorusu)

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(08.04.2026, 23:26)EgeliRuzgar Yazdı: Bu başlığı sessizce takip ediyordum, benim de işime yaradı. Denizde kuvvetli lodos öncesi gökyüzünde tam Deniz'in tarif ettiği düzenli cirrus şeritlerini görürüz, eski balıkçılar buna "gök tarandı, lodos gelecek" der...
Ozan, ekleyeceğim; hatta bu tür halk gözlemlerini derleyip ayrı bir başlık yapmak istiyorum. "Gök tarandı" ifadesi jet cirrus'unun sıcak tarafında oluşan geniş şeritleri çok iyi tanımlıyor; lodos öncesi Ege'nin güneybatısından yaklaşan alçak, jetin tam güneyinde ilerler. Deniz'in sorusu böyle güzel bir tartışma açtı; yeni başlayan soruları forumu besliyor, çekinmeden sorun.
Sinoptik Analiz & Şiddetli Hava | Tek run'a tahmin kurulmaz, ensemble'a bakılır. | MGM uyarı = ciddiye al
[-] SinoptikAyse adlı üyenin bu mesajını beğenen 9 üye:
  • nigdemeteo602, canakkaleGozlem, erhankeskin, Fatma346, Gulizar74, orhanKar, orduFirtina, Meteohakan, musa_58
Alıntı

Bu Konudaki Mesajlar
RE: Jet akımı nedir ve 300 hPa haritasında nasıl okunur? (yeni başlayan sorusu) - Yazar: SinoptikAyse - 09.04.2026, 06:20