Kış sezonu 2026-27 model paneli açıldı — ECMWF / GFS / ICON karşılaştırmalarına katılın

Kapadokya'da balon uçuşu için en uygun ay hangisi? Rüzgar ve sis sorusu

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hava dışı seyahat sorusu, o yüzden Sohbet'e yazıyorum. Eşimle Kapadokya'ya gidip balon uçuşuna binmek istiyoruz; ama iki tanıdığımız üst üste iki sabah iptal yaşamış ve balona binmeden dönmüş. Ben de 'gitmeden önce meteorolojiyi anlayan birine soralım' dedim, BulutKovalayan'ı düşündüm.

Sorularım:
  1. Balon uçuşları için rüzgar sınırı nedir? Yerde kaç knot / km/s olunca iptal oluyor?
  2. Hangi aylarda iptal oranı en düşük? Yaz mı, sonbahar mı?
  3. Sabah sisi ne kadar sık ve iptal sebebi mi?
  4. Kaç gün önceden 'yarın uçulur' diyebiliyorsunuz?

Ben Antalya'dan bakınca Kapadokya'yı 'İç Anadolu, karasal, sabahları sakin' diye biliyorum ama yükseltisi 1.000 m üzerinde ve gece soğuması güçlü; sabah inversiyonu rüzgarı keser mi, sis mi yapar, bilmiyorum. Şüpheci yapımla soruyorum: turizm sitelerinin 'yılın 300 günü uçuş' iddiasına inanmıyorum, gerçek oran nedir?

Planımız Ekim sonu ya da Kasım başı; değiştirmek gerekiyorsa şimdiden söyleyin. Teşekkürler.
Antalya | Rekor iddiası varsa istasyon adı ve saat de olsun. | Nem %70 üstüyse termometreye bakma, hissedilene bak.
[-] SicakDalga07 adlı üyenin bu mesajını beğenen 10 üye:
  • Ordu170, karmert, Serap.Yalova, selcuksener, Elif.Kahramanmaras, Acar_Kahramanmaras, erolguler, Merve.Osmaniye, samsunGozlem, muglaliipek
Alıntı

Bu Konudaki Mesajlar
Kapadokya'da balon uçuşu için en uygun ay hangisi? Rüzgar ve sis sorusu - Yazar: SicakDalga07 - 18.06.2026, 17:20