18.06.2026, 17:20
Hava dışı seyahat sorusu, o yüzden Sohbet'e yazıyorum. Eşimle Kapadokya'ya gidip balon uçuşuna binmek istiyoruz; ama iki tanıdığımız üst üste iki sabah iptal yaşamış ve balona binmeden dönmüş. Ben de 'gitmeden önce meteorolojiyi anlayan birine soralım' dedim, BulutKovalayan'ı düşündüm.
Sorularım:
Ben Antalya'dan bakınca Kapadokya'yı 'İç Anadolu, karasal, sabahları sakin' diye biliyorum ama yükseltisi 1.000 m üzerinde ve gece soğuması güçlü; sabah inversiyonu rüzgarı keser mi, sis mi yapar, bilmiyorum. Şüpheci yapımla soruyorum: turizm sitelerinin 'yılın 300 günü uçuş' iddiasına inanmıyorum, gerçek oran nedir?
Planımız Ekim sonu ya da Kasım başı; değiştirmek gerekiyorsa şimdiden söyleyin. Teşekkürler.
Sorularım:
- Balon uçuşları için rüzgar sınırı nedir? Yerde kaç knot / km/s olunca iptal oluyor?
- Hangi aylarda iptal oranı en düşük? Yaz mı, sonbahar mı?
- Sabah sisi ne kadar sık ve iptal sebebi mi?
- Kaç gün önceden 'yarın uçulur' diyebiliyorsunuz?
Ben Antalya'dan bakınca Kapadokya'yı 'İç Anadolu, karasal, sabahları sakin' diye biliyorum ama yükseltisi 1.000 m üzerinde ve gece soğuması güçlü; sabah inversiyonu rüzgarı keser mi, sis mi yapar, bilmiyorum. Şüpheci yapımla soruyorum: turizm sitelerinin 'yılın 300 günü uçuş' iddiasına inanmıyorum, gerçek oran nedir?
Planımız Ekim sonu ya da Kasım başı; değiştirmek gerekiyorsa şimdiden söyleyin. Teşekkürler.
Antalya | Rekor iddiası varsa istasyon adı ve saat de olsun. | Nem %70 üstüyse termometreye bakma, hissedilene bak.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)