Kış sezonu 2026-27 model paneli açıldı — ECMWF / GFS / ICON karşılaştırmalarına katılın

[SATILDI] Netatmo istasyon + yağış ve rüzgar modülü - Antalya - 4.000 TL

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ürün: Netatmo akıllı hava istasyonu (iç ve dış modül) + yağış ölçer modülü + rüzgar ölçer modülü. Tam set.

Yaş: Nisan 2025 alımı, 9 ay kullanıldı. Dış modül kuzey balkonda, radyasyon kalkanı içinde; yağış ve rüzgar modülleri çatı korkuluğunda.

Durum: Tüm modüller çalışıyor, piller yeni değiştirildi, uygulama bağlantısı sorunsuz. Yağış ölçer 100 ml testinde 1 mm eksik okudu (kabul edilebilir). Rüzgar modülü ultrasonik, hareketli parça yok, temiz.

Neden satıyorum: Dürüst olacağım: nem sensörü beni tatmin etmedi. MGM merkez istasyonuyla aynı saatte karşılaştırdığımda nem %5-8 yüksek okuyor ve bu sapma nem arttıkça büyüyor; Antalya'da Ağustos'ta %70 nem ile %78 arasındaki fark, hissedilen sıcaklıkta 3 derece demek. Sıcaklık ise iyi: fark 0,3 °C içinde. Yani sıcaklık ve yağış için gayet iyi bir set, benim takıntım nem. Daha iyi nem sensörlü bir sete geçiyorum, Halil'in önerisiyle.

Kime uygun: Uygulama üzerinden kolay takip isteyen, sıcaklık ve yağışa odaklanan, Weather Underground'a veri göndermek isteyen (üçüncü parti araçla oluyor) kullanıcılar.

Fiyat: 4.000 TL, tam set. Antalya içi elden teslim; kargo alıcıya ait, kapıda ödeme kabul.

Nem sapması hakkında soru soracaklara: ölçüm saatleri ve değerleri elimde tablo halinde var, özel mesajla gönderirim. İstasyon adı ve saat olmadan rekor iddia etmeyen biri olarak sapmayı da saklamıyorum.
Antalya | Rekor iddiası varsa istasyon adı ve saat de olsun. | Nem %70 üstüyse termometreye bakma, hissedilene bak.
[-] SicakDalga07 adlı üyenin bu mesajını beğenen 7 üye:
  • havaTuba, alperentas, veyselmeteo, konyalikursat, havacisedat, SudeFirtina, fidan83
Alıntı
Ankara şu an -3°C, kar başladı, çocuklar sokağa döküldü. ❄️
2012 yılından beri her sabah gökyüzü kontrolü.
Alıntı
(19.01.2026, 19:44)SicakDalga07 Yazdı: Ürün: Netatmo akıllı hava istasyonu (iç ve dış modül) + yağış ölçer modülü + rüzgar ölçer modülü. Tam set. Yaş: Nisan 2025 alımı, 9 ay kullanıldı. Dış modül kuzey balkonda, radyasyon kalkanı içinde; yağış ve rüzgar...
Dürüst ilan, tebrikler. Netatmo'nun nem sensöründeki bu davranış bilinen bir şey: yüksek nemde kapasitif sensör doygunluğa yaklaşıyor ve ofset büyüyor, sabit ofsetle düzeltilemiyor. Sıcaklık ve yağış iyi olduğu için Ege veya İç Anadolu gibi nemin %70'i nadiren aştığı yerlerde bu kusur neredeyse görünmez olur. Yani Antalya için kötü, Eskişehir için iyi bir set.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.
[-] IstasyonHalil adlı üyenin bu mesajını beğenen 5 üye:
  • baris_hava, kahramanmaras95, havaEsin, Cansu_Sivas, Meteohakan
Alıntı
Yağış modülü için soru: 1 mm eksik okuma 100 ml testinde, yani yaklaşık yüzde 6. Şiddetli sağanakta bu oran büyür mü? Karadeniz için düşünmüyorum, Of'ta Netatmo bir sezon dayanmaz; genel bilgi olarak soruyorum, forumda başkaları da bakıyor.
Karadeniz Moderatörü | Of / Trabzon | Sel bildiriminde kaynak zorunlu. | 100 mm/24 saat = alarm
[-] KaradenizYagmur adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • osmaniyeliguler, kar_Nurten
Alıntı
(20.01.2026, 03:14)KaradenizYagmur Yazdı: Yağış modülü için soru: 1 mm eksik okuma 100 ml testinde, yani yaklaşık yüzde 6. Şiddetli sağanakta bu oran büyür mü? Karadeniz için düşünmüyorum, Of'ta Netatmo bir sezon dayanmaz; genel bilgi olarak soruyorum, forumda...
Şiddetli sağanakta test etme fırsatım az oldu, Antalya'da 9 ayda yalnızca iki kez 30 mm/saat üstü gördüm; ikisinde de MGM'ye göre yüzde 8-10 eksikti. Yani evet, şiddet arttıkça eksik büyüyor, tüm devrilen kovalar gibi. Karadeniz için zaten önermem, Halil'in dediği gibi bu set ılıman ve kuru yerler için.
Antalya | Rekor iddiası varsa istasyon adı ve saat de olsun. | Nem %70 üstüyse termometreye bakma, hissedilene bak.
[-] SicakDalga07 adlı üyenin bu mesajını beğenen 3 üye:
  • tane, KarAvcisi34, karatast
Alıntı
Kar sevenler toplanın, bu hafta sonu Doğu Anadolu için ciddi bir sinyal var. ❄️
Alıntı
Eskişehir için iyi set dendi, kulaklarım çınladı; ama ben hâlâ pencereden termometreye bakan adamım ve öyle kalacağım, prensip meselesi. Ciddi katkı: Netatmo'nun bulut servisine bağımlı olması dezavantaj, servis kesilince verin gider; alan yerel yedekleme için üçüncü parti araç kursun.
GFS · ECMWF · ICON | 240 saat sonrasına inanan, kar yağmayınca bana kızmasın. | 00z run = sabah kahvesi
[-] ModelciKemal adlı üyenin bu mesajını beğenen 4 üye:
  • tugayMeteo, Sinoptikefe, KarAvcisi34, hamiyet336
Alıntı
Beklemekten yorulduk ama vazgeçmiyoruz.
Antalya gözlemcisi | Balkon istasyonu
[-] harun_hava adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • KoseY04
Alıntı
(20.01.2026, 04:32)SicakDalga07 Yazdı: Şiddetli sağanakta test etme fırsatım az oldu, Antalya'da 9 ayda yalnızca iki kez 30 mm/saat üstü gördüm; ikisinde de MGM'ye göre yüzde 8-10 eksikti. Yani evet, şiddet arttıkça eksik büyüyor, tüm devrilen kovalar gibi....
Kar yağdığında sokak lambası altında izlemek terapi gibi.

Nevşehir kar altında çok güzel, herkese görmesini tavsiye ederim.
Yağmur kokusunu sevenler kulübü.
Alıntı
Çeşme'de marinanın küçük ofisi için uygulamadan takip edilebilen basit bir set arıyorduk; nem bizde %70'i geçmez, kuru meltem. Ultrasonik rüzgar modülü serpintide saçmalar mı diye soracağım ama korkuluk yerine ofisin arka tarafına koyarız. Özel mesaj gönderdim, Antalya'ya yolum düşer, elden alabilirim.
Çeşme / İzmir | Rüzgar knot ile ölçülür, hisle değil. | Lodos geliyorsa tekneyi bağla.
[-] EgeliRuzgar adlı üyenin bu mesajını beğenen 3 üye:
  • Sezer_Tekirdag, Seher.Yaman, bilgini
Alıntı
Bu kar tahmini tutarsa şehir felç olur, belediye hazır mı?
[-] cemil77 adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • NazliRuzgar
Alıntı
(21.01.2026, 01:44)EgeliRuzgar Yazdı: Çeşme'de marinanın küçük ofisi için uygulamadan takip edilebilen basit bir set arıyorduk; nem bizde %70'i geçmez, kuru meltem. Ultrasonik rüzgar modülü serpintide saçmalar mı diye soracağım ama korkuluk yerine ofisin...
Egeli ile anlaştık; Şubat başında Antalya'ya gelip elden alacak, o zamana kadar set yerinde çalışmaya devam ediyor, veriyi de birlikte teslim ederim. Ultrasonik modül serpintide bir iki dakika saçmalayıp toparlıyor, gölgeli tarafa koyarsan sorun yok. Başlığı [SATILDI] yapıyorum, sorusu olan hâlâ yazabilir.
[-] SicakDalga07 adlı üyenin bu mesajını beğenen 4 üye:
  • tunc66, gul83, celal77, havanazan
Alıntı
İki tarafa da hayırlı olsun. İlan formatı ve dürüstlük açısından örnek bir başlık oldu; nem sapmasını tablo ile belgeleyip yazmak, forumun bu bölümünden beklediğimiz tam olarak bu. Elden teslimde seti çalışır halde birlikte kontrol edin, sonrasında anlaşmazlık çıkmaz. Başlığı 30 gün sonra arşive alacağız.
HavaForumu Kurucusu | Meteoroloji Müh. | Forum Kuralları | Kaynak göstermeyen tahmin, tahmin değildir.
[-] HavaAdmin adlı üyenin bu mesajını beğenen 3 üye:
  • bulutyeliz, gokyuzuSevil, kemalMeteo
Alıntı
(20.01.2026, 21:25)aktas_nevsehir Yazdı: Kar yağdığında sokak lambası altında izlemek terapi gibi. Nevşehir kar altında çok güzel, herkese görmesini tavsiye ederim.
Sizce bu kış geçen kıştan daha soğuk olur mu?
[-] sanliurfaHavasi adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • PelinBozkurt67, KarAvcisi34
Alıntı
Kayak merkezlerinde pist açılmış, Karadeniz için sezon başladı. ⛷️
Alıntı