18.06.2026, 19:56
Sorulduğu için sevindim, üç yıldır her sabah bu balonların altından fotoğraf çekiyorum. Sırayla:
Ekim sonu iyi bir tercih; iki-üç sabah ayırın ki bir iptal olursa telafi olsun. Yılın 300 günü iddiası abartılı, benim gözlemimle 220-240 gün civarı.
- Yer rüzgarı 10 knot (yaklaşık 18 km/s) üstüne çıkınca uçuş iptal olur; kalkışta 6 knot bile pilotları düşündürür. Karar sabah 05:00 civarında verilir.
- En düşük iptal oranı Eylül sonu - Kasım başı ve Nisan-Mayıs; yaz da iyi ama Temmuz-Ağustos'ta öğleden önce ısınmayla rüzgar erken başlar, uçuşlar kısa olur. Kışın kar ve sis yüzünden iptal çok.
- Sis Ekim sonundan itibaren artar; Kasım sabahlarında vadi sisi haftada iki-üç kez. Sis kalkışı engeller ama çoğunlukla bir saat gecikmeyle uçulur.
- Bir gün önce akşam saatlerinde yüzde yetmiş doğrulukla söylenir; üç gün önceden yalnızca eğilim.
Ekim sonu iyi bir tercih; iki-üç sabah ayırın ki bir iptal olursa telafi olsun. Yılın 300 günü iddiası abartılı, benim gözlemimle 220-240 gün civarı.
Ürgüp / Kapadokya | Bulut kovalar, şimşek bekler. | Her fotoğrafta konum ve tarih var.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)