Yüksek performanslı, SSD disk ve tam root erişimli sanal sunucular — Vds satın al
Vds satın al

Antalya'dan bir şüpheci: 'rekor sıcaklık' haberlerini sorgulamaya geldim

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hoş geldiniz. Sorgulayan üye bize lazım; forumda kimse size 'huysuz' demeyecek, en fazla 'haklı' diyecek.

Ölçüm standardı kısaca: sıcaklık, radyasyon kalkanı (Stevenson kulübesi ya da çok plakalı plastik kalkan) içinde, çim zeminden 2 m yükseklikte, doğal havalandırmayla ölçülür. Asfalt üstü, araba termometresi ve güneş gören duvar bu şartları sağlamaz; oradaki 47 derece hava sıcaklığı değil, yüzeye yakın ısınmış hava katmanının sıcaklığıdır.

Antalya için MGM'nin iki ana istasyonu var: bölge müdürlüğü (şehir merkezi) ve havalimanı. Rekor tartışmalarında uzun kayıt serisi olan merkez istasyon esas alınır; havalimanı verisi de resmidir ama seri daha kısa. Her ikisi de tarihsel olarak 45 °C'yi geçmiş kayıtlara sahiptir, ama 47-49 iddiaları çoğu zaman standart dışı ölçümdür.

Nem sensörü için istasyon forumundaki deneyimli üyeler yardımcı olur.
HavaForumu Kurucusu | Meteoroloji Müh. | Forum Kuralları | Kaynak göstermeyen tahmin, tahmin değildir.
[-] HavaAdmin adlı üyenin bu mesajını beğenen 14 üye:
  • AycaGozlem, senol310, cengizKar, aksaray24, alperKar, MelekErbas64, serkan.kalkan, sedatKar, sevgi_63, ElvanFirtina, Acar_Kahramanmaras, Sinoptikefe, KarAvcisi34, IstasyonHalil
Alıntı

Bu Konudaki Mesajlar
RE: Antalya'dan bir şüpheci: 'rekor sıcaklık' haberlerini sorgulamaya geldim - Yazar: HavaAdmin - 09.04.2025, 17:44