01.01.2024, 12:43
2024 ana konusu açılmıştır. Bu yıl açılışı ben yapıyorum; SıcakDalga yaz tarafını devralır, anlaştık.
Format
El Niño yılı
Güçlü bir El Niño'nun içindeyiz. Model ve istatistik tarafından söyleyebileceklerim:
Yaz ve sonbahar
El Niño sonrası yaz genelde sıcak. Sonbahar tarafında ise Akdeniz'in yüzey sıcaklığının çok yüksek seyretmesi, Eylül-Ekim'de sıcak çekirdekli Akdeniz alçakları için elverişli bir zemin. Bu tür sistemler nadirdir, ama olursa bölgemizin kıyılarını da etkileyebilir.
Model notu
GFS'in 300. saatte Antalya'ya gösterdiği "kasırga"yı bu konuya yapıştıran olursa mesajı sabitlerim, utanması için. Takip konusu açmak için en az iki modelin 96 saat içinde aynı şeyi göstermesini bekleriz.
Güven: kış için yüksek, sonbahar sistemleri için düşük.
Format
Kod:
İl/İlçe · saat · sıcaklık · olay · (kıyıda nem)
Uşak · 07:20 · -4,4 °C · sis, kırağıEl Niño yılı
Güçlü bir El Niño'nun içindeyiz. Model ve istatistik tarafından söyleyebileceklerim:
- İç kesimlerde (Eskişehir, Kütahya, Afyon, Uşak) kış ılık ve kar açısından zayıf. Kalıcı kar örtüsü olasılığı düşük; kısa süreli karlar olur.
- Antalya kıyısında kış yağışları normale yakın ya da biraz üzerinde olabilir; Akdeniz alçakları aktif.
- Ilık kış demek erken çiçeklenme demek. Mart sonu-Nisan başı donu yine gündemde olacak.
Yaz ve sonbahar
El Niño sonrası yaz genelde sıcak. Sonbahar tarafında ise Akdeniz'in yüzey sıcaklığının çok yüksek seyretmesi, Eylül-Ekim'de sıcak çekirdekli Akdeniz alçakları için elverişli bir zemin. Bu tür sistemler nadirdir, ama olursa bölgemizin kıyılarını da etkileyebilir.
Model notu
GFS'in 300. saatte Antalya'ya gösterdiği "kasırga"yı bu konuya yapıştıran olursa mesajı sabitlerim, utanması için. Takip konusu açmak için en az iki modelin 96 saat içinde aynı şeyi göstermesini bekleriz.
Güven: kış için yüksek, sonbahar sistemleri için düşük.
GFS · ECMWF · ICON | 240 saat sonrasına inanan, kar yağmayınca bana kızmasın. | 00z run = sabah kahvesi

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)