30.11.2023, 08:24
Palandöken 2023-2024 sezon takip konusu. Erzurum'dan her hafta en az bir kez ölçüm ve durum bilgisi.
Sezon öncesi
Kasım sonunda zirvede 40 cm, şehirde ilk kalıcı örtü yeni oluştu. El Niño kışı; defterime göre bizde sert soğuk gece sayısı az, kar normal ya da biraz fazla olur. Kış tahmini konusunda da yazdım: Palandöken'de sezon açılışı 15 Aralık civarı, zirvede 1 m üzeri kar Ocak ortasında.
Takip formatı
Batıdan gelecek arkadaşlara
Serin bir sezon diliyorum.
Sezon öncesi
Kasım sonunda zirvede 40 cm, şehirde ilk kalıcı örtü yeni oluştu. El Niño kışı; defterime göre bizde sert soğuk gece sayısı az, kar normal ya da biraz fazla olur. Kış tahmini konusunda da yazdım: Palandöken'de sezon açılışı 15 Aralık civarı, zirvede 1 m üzeri kar Ocak ortasında.
Takip formatı
Kod:
Tarih :
Zirve : ... cm
Pist başı : ... cm
Şehir merkezi: ... cm
Sabah min : ... °C (saat)
Açık pist : (merkez duyurusu)
Kaynak :Batıdan gelecek arkadaşlara
- Sabah -15/-20 normaldir. Teleferiğin ilk seferinde rüzgar hissedilen sıcaklığı -30'a indirir; yüz maskesi şart.
- Kar kuru ve tozdur, batıdaki merkezlerden farklı kayar. İlk gün yavaş başlayın.
- Öğleden sonra güneş güçlü, kar yansıması gözü yorar; güneş gözlüğü ve krem unutmayın.
Serin bir sezon diliyorum.
Doğu Anadolu Moderatörü | Erzurum, 1.900 m | -25°C: ceket giyilir. -35°C: ikinci ceket. | Palandöken sezon takibi

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)