22.09.2026, 22:08
Eylül'ün son günlerindeyiz, sabahları poyraz ilk kez yüzü serinletiyor ve bende her yıl aynı şey oluyor: içimden bir ses "bu sefer olabilir" diyor. Sezonu resmen açıyorum.
Geleneksel soru: İstanbul'a bu kış ilk kar ne zaman yağacak?
Klimatoloji dersini ben vereyim ki Ayşe vermek zorunda kalmasın:
Kurallar:
Benim tahminim: 28 Aralık 2026, gece, poyrazla, Anadolu Yakası yükseklerinde tutan kar. Gerekçe: yok, kalp öyle diyor. Ama 850 hPa -6'nın altına inmeden ben de kimseye söz vermiyorum.
Çekmeköy, 23.09.2026 07:10: 15,8 °C, nem %86, kuzeydoğu 15 km/s. Sezonun ilk 16 altı sabahı.
Geleneksel soru: İstanbul'a bu kış ilk kar ne zaman yağacak?
Klimatoloji dersini ben vereyim ki Ayşe vermek zorunda kalmasın:
- Kasım'da tutan kar çok nadir; uçuşan kar bile birkaç yılda bir.
- İlk tutan kar için en olası pencere Aralık son haftası ile Ocak ortası arası.
- Son beş sezonda ilk tutan kar tarihleri (Çekmeköy defterimden): 21 Ocak, 12 Ocak, 30 Aralık, hiç yok, 19 Ocak.
Kurallar:
- Herkes bir tarih yazsın, gerekçe zorunlu değil ama hoş karşılanır.
- Bu başlık sohbet içindir; ilk ciddi soğuk sinyali geldiğinde o dalga için ayrı [KAR TAKİP] başlığı açılır, buraya model haritası yığmayın.
- Sezon sonunda en yakın tahmin sahibine forumun manevi ödülü: imza altına "2026-27 kâhini".
Benim tahminim: 28 Aralık 2026, gece, poyrazla, Anadolu Yakası yükseklerinde tutan kar. Gerekçe: yok, kalp öyle diyor. Ama 850 hPa -6'nın altına inmeden ben de kimseye söz vermiyorum.
Çekmeköy, 23.09.2026 07:10: 15,8 °C, nem %86, kuzeydoğu 15 km/s. Sezonun ilk 16 altı sabahı.
Marmara Moderatörü | Çekmeköy, 180 m | Kar için 850 hPa -6°C ve poyraz şart. | 2022 Ocak'ı unutmadık.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)