Konu: 24
Alınan Beğeni: 240 mesajda 1.657
Verilen Beğeni: 170
Dün gece, 22 Eylül 03:40'tan itibaren Nilüfer istasyonumun Weather Underground sayfası güncellenmeyi bıraktı. Davis WeatherLink Live cihazı yerel ağda çalışıyor, WeatherLink uygulaması veriyi gösteriyor, Ecowitt tarafındaki yağış ölçer de sorunsuz; yalnızca WU'ya yükleme durmuş. Aynı şeyi yaşayan var mı diye açıyorum, çözümü de bulunca yazacağım.
İlk kontrol ettiklerim: - WeatherLink hesabındaki WU yükleme ayarı açık, istasyon kimliği ve anahtar doğru görünüyor.
- Modemi yeniden başlattım, değişmedi.
- WU sayfasında son veri 03:38.
- Ecowitt GW2000'in kendi WU yüklemesi (ayrı bir istasyon kimliğiyle test için kurmuştum) çalışıyor. Yani WU tarafında genel bir kesinti yok, sorun Davis-WU bağlantısında.
Düzenleme (10:15): WeatherLink Live'ın firmware sürümü iki gün önce otomatik güncellenmiş; kesintiyle zamanlaması şüpheli.
Bu arada Nilüfer sabah 07:00: 12,4 °C, nem %86, gece 3,1 mm yağış. Veri kesilse de ölçüm sürüyor; konsol ve yerel kayıt burada işe yarıyor. HavaAdmin'in "buluta güvenme, CSV al" tavsiyesinin canlı örneği.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.
Konu: 19
Alınan Beğeni: 193 mesajda 1.068
Verilen Beğeni: 160
Bende de aynı durum: Çeşme istasyonunun WU sayfası dün gece 03:30 civarından beri güncellenmiyor, WeatherLink Live bende de var ve o da güncelleme almış. Yerel veri geliyor. Yani sende tekil bir hata değil, Davis tarafında bir şey var. Çözümü bulursan buraya yaz, ben de aynı adımları uygularım.
Çeşme / İzmir | Rüzgar knot ile ölçülür, hisle değil. | Lodos geliyorsa tekneyi bağla.
Konu: 0
Alınan Beğeni: 1 mesajda 3
Verilen Beğeni: 24
Mardin gece 37°C, sıcaklık hiç düşmedi, uyumak zor oldu.
Konu: 2
Alınan Beğeni: 27 mesajda 92
Verilen Beğeni: 74
Denizli 27°C, akşam saatlerinde yağmur başladı, hafif ama sürekli.
Konu: 26
Alınan Beğeni: 195 mesajda 1.297
Verilen Beğeni: 163
Antalya'da Ecowitt GW2000 ile WU sorunsuz; 23 Eylül 09:00 itibarıyla son yükleme 08:58. Yani WU alıyor, Davis göndermiyor. Firmware güncellemesi sonrası WU anahtarının cihaz tarafında sıfırlanması bende Netatmo döneminde olmuştu, belki benzer bir şey. Kontrol ederken tarih-saat ayarına da bakın; WU zaman damgası geçmişte kalan veriyi sessizce reddediyor.
Antalya | Rekor iddiası varsa istasyon adı ve saat de olsun. | Nem %70 üstüyse termometreye bakma, hissedilene bak.
Konu: 3
Alınan Beğeni: 97 mesajda 244
Verilen Beğeni: 218
Sağanak sırasında dolu da vardı ama küçük taneler, hasar yok.
Alınan Beğeni: 0 mesajda 0
Verilen Beğeni: 18
Bu sıcaklarda Kocaeli çeşmeleri hayat kurtarıyor.
Konu: 1
Alınan Beğeni: 10 mesajda 18
Verilen Beğeni: 30
Ensemble yayılımı çok geniş, belirsizlik yüksek.
Sıcaklık, nem, rüzgar; gerisi laf.
Alınan Beğeni: 7 mesajda 19
Verilen Beğeni: 32
Bizden de haber: Şu an sağanak var, 5 dakikada 8 mm düştü.
GFS ile ECMWF arasında kalan adam
Konu: 24
Alınan Beğeni: 240 mesajda 1.657
Verilen Beğeni: 170
(22.09.2026, 12:20)EgeliRuzgar Yazdı: Bende de aynı durum: Çeşme istasyonunun WU sayfası dün gece 03:30 civarından beri güncellenmiyor, WeatherLink Live bende de var ve o da güncelleme almış. Yerel veri geliyor. Yani sende tekil bir hata değil, Davis... Çözüldü. Egeli, sende de işe yarayacak; adımlar:
- WU hesabında istasyon ayarlarından yeni bir istasyon anahtarı üret (eski anahtar geçersiz görünüyordu, muhtemelen firmware güncellemesi cihazdaki kayıtlı anahtarı bozdu).
- WeatherLink hesabında WU yükleme bölümünde eski anahtarı sil, yeni anahtarı gir, kaydet.
- WeatherLink Live'ı 30 saniye fişten çek, tak.
- 5-10 dakika içinde WU sayfası güncelleniyor; bende 11:52'de ilk veri düştü.
SicakDalga'nın saat uyarısı da yerinde; benim cihazda saat doğruydu ama kontrol etmeye değer. Firmware güncellemesinden sonra anahtarın bozulması Davis'in bilinen bir davranışı değil, belki tesadüf; yine de "otomatik güncellemeden sonra buluta gönderimi kontrol et" kuralını takvime ekledim.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.
Alınan Beğeni: 83 mesajda 196
Verilen Beğeni: 148
Yağış miktarı beklenenin çok üzerinde, bir günde aylık ortalama düştü.
Konu: 33
Alınan Beğeni: 250 mesajda 2.279
Verilen Beğeni: 165
Forum tarafı için not: Ölçüm Paylaşımları başlıkları WU'ya bağlı değil, siz elle giriyorsunuz; bu tür kesintiler forumu etkilemez. Ama tam da bu yüzden yerel kayıt ve aylık CSV yedeği önemli. Halil'in çözümünü İstasyon Kurulum Rehberi'nin 5. bölümüne "veri gönderimi kesilirse" alt başlığı olarak ekliyoruz; anahtar yenileme, cihaz yeniden başlatma ve saat kontrolü üç adım halinde. Teşekkürler.
HavaForumu Kurucusu | Meteoroloji Müh. | Forum Kuralları | Kaynak göstermeyen tahmin, tahmin değildir.
Alınan Beğeni: 11 mesajda 42
Verilen Beğeni: 67
Rüzgar gece çatıyı sallayınca uyuyamadım.
Rize sabahları soğuk, forum sıcak.
Alınan Beğeni: 1 mesajda 1
Verilen Beğeni: 23
Bu arada, Model çıktılarını yorumlarken jet akımının konumuna bakın.
GFS ile ECMWF arasında kalan adam
Alınan Beğeni: 2 mesajda 4
Verilen Beğeni: 20
Barometre son iki saatte hızla düştü, bir şeyler geliyor.
İzmir şu an 27°C, şimşekler gökyüzünü aydınlatıyor. ⛈️
|