Kış sezonu 2026-27 model paneli açıldı — ECMWF / GFS / ICON karşılaştırmalarına katılın

Weather Underground'a veri gitmiyor (22 Eylül 2026): WeatherLink çözümü

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dün gece, 22 Eylül 03:40'tan itibaren Nilüfer istasyonumun Weather Underground sayfası güncellenmeyi bıraktı. Davis WeatherLink Live cihazı yerel ağda çalışıyor, WeatherLink uygulaması veriyi gösteriyor, Ecowitt tarafındaki yağış ölçer de sorunsuz; yalnızca WU'ya yükleme durmuş. Aynı şeyi yaşayan var mı diye açıyorum, çözümü de bulunca yazacağım.

İlk kontrol ettiklerim:
  • WeatherLink hesabındaki WU yükleme ayarı açık, istasyon kimliği ve anahtar doğru görünüyor.
  • Modemi yeniden başlattım, değişmedi.
  • WU sayfasında son veri 03:38.
  • Ecowitt GW2000'in kendi WU yüklemesi (ayrı bir istasyon kimliğiyle test için kurmuştum) çalışıyor. Yani WU tarafında genel bir kesinti yok, sorun Davis-WU bağlantısında.

Düzenleme (10:15): WeatherLink Live'ın firmware sürümü iki gün önce otomatik güncellenmiş; kesintiyle zamanlaması şüpheli.

Bu arada Nilüfer sabah 07:00: 12,4 °C, nem %86, gece 3,1 mm yağış. Veri kesilse de ölçüm sürüyor; konsol ve yerel kayıt burada işe yarıyor. HavaAdmin'in "buluta güvenme, CSV al" tavsiyesinin canlı örneği.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.
[-] IstasyonHalil adlı üyenin bu mesajını beğenen 6 üye:
  • vurala82, karmert, havacisedat, serkan.kalkan, derya_mugla, kemalMeteo
Alıntı
Bende de aynı durum: Çeşme istasyonunun WU sayfası dün gece 03:30 civarından beri güncellenmiyor, WeatherLink Live bende de var ve o da güncelleme almış. Yerel veri geliyor. Yani sende tekil bir hata değil, Davis tarafında bir şey var. Çözümü bulursan buraya yaz, ben de aynı adımları uygularım.
Çeşme / İzmir | Rüzgar knot ile ölçülür, hisle değil. | Lodos geliyorsa tekneyi bağla.
[-] EgeliRuzgar adlı üyenin bu mesajını beğenen 3 üye:
  • havacisedat, kayserifirtina, PelinBozkurt67
Alıntı
Mardin gece 37°C, sıcaklık hiç düşmedi, uyumak zor oldu.
Alıntı
Denizli 27°C, akşam saatlerinde yağmur başladı, hafif ama sürekli.
[-] yildirimv adlı üyenin bu mesajını beğenen 4 üye:
  • turane, gokyuzuEbru, sivasmeteo68, GulbaharPehlivan65
Alıntı
Antalya'da Ecowitt GW2000 ile WU sorunsuz; 23 Eylül 09:00 itibarıyla son yükleme 08:58. Yani WU alıyor, Davis göndermiyor. Firmware güncellemesi sonrası WU anahtarının cihaz tarafında sıfırlanması bende Netatmo döneminde olmuştu, belki benzer bir şey. Kontrol ederken tarih-saat ayarına da bakın; WU zaman damgası geçmişte kalan veriyi sessizce reddediyor.
Antalya | Rekor iddiası varsa istasyon adı ve saat de olsun. | Nem %70 üstüyse termometreye bakma, hissedilene bak.
[-] SicakDalga07 adlı üyenin bu mesajını beğenen 4 üye:
  • kemalMeteo, ZulalFirtina, KarAvcisi34, SinoptikAyse
Alıntı
Sağanak sırasında dolu da vardı ama küçük taneler, hasar yok.
Alıntı
Bu sıcaklarda Kocaeli çeşmeleri hayat kurtarıyor.
Alıntı
Ensemble yayılımı çok geniş, belirsizlik yüksek.
Sıcaklık, nem, rüzgar; gerisi laf.
[-] Acar_Kahramanmaras adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • havaciveysel
Alıntı
Bizden de haber: Şu an sağanak var, 5 dakikada 8 mm düştü.
GFS ile ECMWF arasında kalan adam
Alıntı
(22.09.2026, 12:20)EgeliRuzgar Yazdı: Bende de aynı durum: Çeşme istasyonunun WU sayfası dün gece 03:30 civarından beri güncellenmiyor, WeatherLink Live bende de var ve o da güncelleme almış. Yerel veri geliyor. Yani sende tekil bir hata değil, Davis...
Çözüldü. Egeli, sende de işe yarayacak; adımlar:

1. WU hesabında istasyon ayarlarından yeni bir istasyon anahtarı üret (eski anahtar geçersiz görünüyordu, muhtemelen firmware güncellemesi cihazdaki kayıtlı anahtarı bozdu).
  2. WeatherLink hesabında WU yükleme bölümünde eski anahtarı sil, yeni anahtarı gir, kaydet.
  3. WeatherLink Live'ı 30 saniye fişten çek, tak.
  4. 5-10 dakika içinde WU sayfası güncelleniyor; bende 11:52'de ilk veri düştü.

SicakDalga'nın saat uyarısı da yerinde; benim cihazda saat doğruydu ama kontrol etmeye değer. Firmware güncellemesinden sonra anahtarın bozulması Davis'in bilinen bir davranışı değil, belki tesadüf; yine de "otomatik güncellemeden sonra buluta gönderimi kontrol et" kuralını takvime ekledim.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.
[-] IstasyonHalil adlı üyenin bu mesajını beğenen 10 üye:
  • meteoeren, Bayram_Nevsehir, tamery349, hakanm84, KahramanmarasHavasi, KonyaliMeryem, hatayFirtina, kar_Busra, deniza933, burak_60
Alıntı
Yağış miktarı beklenenin çok üzerinde, bir günde aylık ortalama düştü.
Alıntı
Forum tarafı için not: Ölçüm Paylaşımları başlıkları WU'ya bağlı değil, siz elle giriyorsunuz; bu tür kesintiler forumu etkilemez. Ama tam da bu yüzden yerel kayıt ve aylık CSV yedeği önemli. Halil'in çözümünü İstasyon Kurulum Rehberi'nin 5. bölümüne "veri gönderimi kesilirse" alt başlığı olarak ekliyoruz; anahtar yenileme, cihaz yeniden başlatma ve saat kontrolü üç adım halinde. Teşekkürler.
HavaForumu Kurucusu | Meteoroloji Müh. | Forum Kuralları | Kaynak göstermeyen tahmin, tahmin değildir.
[-] HavaAdmin adlı üyenin bu mesajını beğenen 5 üye:
  • demira, oktaybayram, karvolkan, kar_Nihal, ilker_adana
Alıntı
Rüzgar gece çatıyı sallayınca uyuyamadım.
Rize sabahları soğuk, forum sıcak.
[-] meteosinan adlı üyenin bu mesajını beğenen 9 üye:
  • kastamonulicoskun, barank, SaadetFirtina, gokyuzueda, selcuk_756, sedatk76, yagmur_Figen, musa97, vedatu
Alıntı
Bu arada, Model çıktılarını yorumlarken jet akımının konumuna bakın.
GFS ile ECMWF arasında kalan adam
[-] cahit730 adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • oktaybayram
Alıntı
Barometre son iki saatte hızla düştü, bir şeyler geliyor.

İzmir şu an 27°C, şimşekler gökyüzünü aydınlatıyor. ⛈️
[-] Jale750 adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • AkinN76
Alıntı