Kış sezonu 2026-27 model paneli açıldı — ECMWF / GFS / ICON karşılaştırmalarına katılın

HavaForumu 2026 sonbahar buluşması: 17-18 Ekim, Bolu Abant - katılım listesi

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Merhaba,

Geçen yılki ilk buluşmamız Eskişehir'de 14 kişiyle güzel geçmişti; bu yıl sonbahar buluşmasını Bolu Abant'ta yapmayı öneriyoruz. Tarih: 17-18 Ekim 2026, Cumartesi-Pazar.

Neden Abant: İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Bursa'ya iki-üç saat; Ekim ortasında sonbahar renkleri zirvede; göl çevresinde sabah sisi ve radyasyon soğuması gözlemi için harika bir yer. Bir de 1.350 m rakımda Ekim ortasında ilk kar sürprizi ihtimali var, Kar Avcısı için not.

Taslak program:
  • Cumartesi 12:00: Göl kenarında buluşma, öğle yemeği (herkes kendi hesabını öder, forum sponsor değil).
  • 14:00-16:00: Göl çevresi yürüyüşü; Halil taşınabilir istasyon kurarsa canlı ölçüm.
  • 17:00: Konaklama yerinde kısa sunumlar: Ayşe 'Kış 2026-27 sinoptik beklentiler', Kemal 'Model isabet istatistikleri', gönüllü olan başkası varsa yazsın.
  • Pazar 06:30: Sabah sisi ve kırağı gözlemi, fotoğraf yürüyüşü (BulutKovalayan rehber olursa).
  • Pazar 11:00: Kapanış, dağılma.

Konaklama: Herkes kendi ayarlar; göl çevresinde ve Bolu merkezde seçenek çok. Grup indirimi için yönetim bir yerle görüşüyor, netleşince yazarım.

Ulaşım: Şehir bazlı araç paylaşımı için bu başlığa 'İstanbul'dan 2 boş koltuk' gibi yazın; telefon numarası buraya yazılmaz, özel mesajla paylaşılır.

Katılım: Bu başlığa 'katılıyorum' yazmanız yeterli; listeyi ilk mesajda güncelleyeceğim. Son gün 10 Ekim.

Forum kuralları buluşmada da geçerli: siyaset yok, hava var.
HavaForumu Kurucusu | Meteoroloji Müh. | Forum Kuralları | Kaynak göstermeyen tahmin, tahmin değildir.
Alıntı
Katılıyorum, hem de ilk sıradan. İstanbul'dan arabayla geliyorum, 2 boş koltuk var, Anadolu Yakası'ndan alırım. Abant'ta Ekim ortasında kar sürprizi lafını boşuna etmediniz; 2015 Ekim'inde 1.400 m'ye ilk kar 19 Ekim'de düşmüştü, hatırlıyorum. 850 hPa -2 bile yeter oraya. Termos ve kar cetvelimi alıyorum, gülmeyin.
Marmara Moderatörü | Çekmeköy, 180 m | Kar için 850 hPa -6°C ve poyraz şart. | 2022 Ocak'ı unutmadık.
[-] KarAvcisi34 adlı üyenin bu mesajını beğenen 7 üye:
  • ozane, MeteoSule, karamanlisema, seyitc, Sinoptikfaruk, Akgun_Mus, Meteohakan
Alıntı
Havayla ilgisi yok ama bu hafta sonu maç var, kim izleyecek?
Yağmur kokusunu sevenler kulübü.
[-] yozgat646 adlı üyenin bu mesajını beğenen 3 üye:
  • gokyuzucigdem, PalandokenKar, ozane
Alıntı
Katılıyorum, Eskişehir'den arabayla, 3 boş koltuk. Sunum için tamam: 'Model isabet istatistikleri 2025-26' başlığıyla, GFS'in kaç fantezi run attığını sayfa sayfa göstereceğim, 20 dakika yeter. 17 Ekim için hava tahmini soranlara şimdiden cevap: 20 gün sonrası için GFS'e bakmıyorum, siz de bakmayın; 10 Ekim'den sonra konuşuruz.
GFS · ECMWF · ICON | 240 saat sonrasına inanan, kar yağmayınca bana kızmasın. | 00z run = sabah kahvesi
[-] ModelciKemal adlı üyenin bu mesajını beğenen 11 üye:
  • bulutAyse, orcun.sahin, GizemGozlem, sevda.kilis, havacisedat, veyselmeteo, gokyuzunuray, Fadime_02, emin98, ridvankoc, havacipolat
Alıntı
İzmir'den uzak ama katılıyorum; cuma akşamı yola çıkarım, 2 boş koltuk. El anemometremi getiriyorum, gölün üstünde meltem var mı ölçeriz. Palmiyesiz bir yerde iki gün geçirmek zor olacak ama sonbahar renkleri için katlanırım. Konaklamada grup indirimi çıkarsa haber verin, ona göre ayarlarım.
Çeşme / İzmir | Rüzgar knot ile ölçülür, hisle değil. | Lodos geliyorsa tekneyi bağla.
[-] EgeliRuzgar adlı üyenin bu mesajını beğenen 5 üye:
  • SicakDalga07, leventKar, gokhan_diyarbakir, gokyuzuEbru, MeteoNazan
Alıntı
Erzurum'dan Ankara'ya uçak, oradan biriyle araba; Ankara'dan çıkan varsa bir koltuk rica ederim. Abant Ekim ortasında 5 derece olur, siz üşürsünüz, ben ceketi arabada bırakırım. Kar sürprizi olursa ölçümü ben yaparım, Kar Avcısı'nın cetveli heyecandan titrer.
Doğu Anadolu Moderatörü | Erzurum, 1.900 m | -25°C: ceket giyilir. -35°C: ikinci ceket. | Palandöken sezon takibi
[-] PalandokenKar adlı üyenin bu mesajını beğenen 15 üye:
  • ModelciKemal, senol310, havaFadime, tugrul698, yigitd74, HavaAdmin, konyaHavasi, vedatu, BulutKovalayan, cemalb436, kastamonuhavasi, SivasMeteo868, malatyaliumut, GulbaharD873, halilt87
Alıntı
(15.09.2026, 00:20)ModelciKemal Yazdı: Katılıyorum, Eskişehir'den arabayla, 3 boş koltuk. Sunum için tamam: 'Model isabet istatistikleri 2025-26' başlığıyla, GFS'in kaç fantezi run attığını sayfa sayfa göstereceğim, 20 dakika yeter. 17 Ekim için hava tahmini...
Havuz başında bile terliyoruz, bu ne biçim Eylül ayı.

Havayla ilgisi yok ama sunucu bazen yavaşlıyor, bir tek bende mi?
2004 yılından beri her sabah gökyüzü kontrolü.
Alıntı
Yağmur sesiyle uyumak gibisi yok.

Bahçede ekim zamanı geldi mi, tecrübesi olan var mı?
Modeller tahmin eder, gökyüzü karar verir.
[-] yilmaz83 adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • orcun.sahin, yagmur_Dilek
Alıntı
(14.09.2026, 23:32)KarAvcisi34 Yazdı: Katılıyorum, hem de ilk sıradan. İstanbul'dan arabayla geliyorum, 2 boş koltuk var, Anadolu Yakası'ndan alırım. Abant'ta Ekim ortasında kar sürprizi lafını boşuna etmediniz; 2015 Ekim'inde 1.400 m'ye ilk kar 19 Ekim'de...
Hoş geldin, sıcak bir topluluktur burası; en soğuk günlerde bile.
Alıntı
(15.09.2026, 09:08)PalandokenKar Yazdı: Erzurum'dan Ankara'ya uçak, oradan biriyle araba; Ankara'dan çıkan varsa bir koltuk rica ederim. Abant Ekim ortasında 5 derece olur, siz üşürsünüz, ben ceketi arabada bırakırım. Kar sürprizi olursa ölçümü ben yaparım...
Katılıyorum ve Pazar sabahı fotoğraf yürüyüşüne memnuniyetle rehberlik ederim. Abant'ta Ekim sabahı göl üstünde buhar sisi olur; güneş doğmadan yarım saat önce yerde olmalıyız, 06:00 diyelim. Kimsenin pahalı ekipmanı olmasına gerek yok, telefon yeter; ışığı ben anlatırım. Nevşehir'den Ankara üzerinden geliyorum, PalandokenKar'ı Ankara'dan alabilirim.
Ürgüp / Kapadokya | Bulut kovalar, şimşek bekler. | Her fotoğrafta konum ve tarih var.
[-] BulutKovalayan adlı üyenin bu mesajını beğenen 9 üye:
  • EgeliRuzgar, MusHavasi, cemc, HavaAdmin, hatay05, meteofunda, mugla86, CigdemGozlem, adanalinazim
Alıntı
Katılıyorum, Bursa'dan arabayla, 1 boş koltuk. Taşınabilir istasyon hazır: Ecowitt sıcaklık-nem sensörü, anemometre ve tripod. Göl kenarında Cumartesi 14:00'te kurarım, Pazar sabahı kırağı gözlemi için gece boyu kayıt alır; minimum saatini görürüz. HavaAdmin, elektrik gerekmiyor, pil yeter. Program çok güzel olmuş.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.
[-] IstasyonHalil adlı üyenin bu mesajını beğenen 8 üye:
  • havaFadime, necatis91, ozlemruzgar, BayramT92, MelisU_Kutahya, Tanriverdi_Tekirdag, bulutAyse, havacisedat
Alıntı
Yağmur yağıyor, çay demlendi, forum açık. ☕
[-] Sinoptiknazim adlı üyenin bu mesajını beğenen 3 üye:
  • engink96, selcukMeteo, SicakDalga07
Alıntı
Katılmak istiyorum ama şerh koyuyorum: Ekim ortası Karadeniz için yağış dönemi; o hafta sonu Doğu Karadeniz'e turuncu kod varsa Of'ta kalırım, forumdan takip etmem gerekir. 10 Ekim'de kesinleştiririm. Gelebilirsem Trabzon'dan uçakla Ankara, oradan Bulut'un arabasına üçüncü kişi olarak eklenebilirim.
Karadeniz Moderatörü | Of / Trabzon | Sel bildiriminde kaynak zorunlu. | 100 mm/24 saat = alarm
[-] KaradenizYagmur adlı üyenin bu mesajını beğenen 5 üye:
  • havaselin, YesimFirtina, hatay05, melihturkmen, sedatk76
Alıntı
Radar ekranına bakarken çayım soğudu, mesleki deformasyon.
Sisli sabahlar, berrak akşamlar.
Alıntı
Havanın bu kadar sıcak olacağını bilseydim Eylül ayında sakal bırakmazdım.
Gökyüzüne bakmayı unutmayın.
Alıntı

Hızlı Erişim:

Konuyu görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi(ler)

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Ayrıntılar: Çerez Politikası