22.01.2023, 20:08
Erzurum'da iki kıştır Ecowitt'in ağ geçidi tabanlı bir sistemini kullanıyorum ve görüşlerimi yazmak istedim, çünkü soğuk iklimdeki performansı hakkında pek bilgi yok.
Kurulumum: Wi-Fi ağ geçidi, sıcaklık-nem sensörü (ayrı siperlikte), ultrasonik rüzgar ölçer ve toprak sıcaklığı sensörü. Toplam maliyet profesyonel bir istasyonun yarısından az.
Soğukta performans:
Genel görüşüm: Fiyat/performans olarak çok iyi. Modüler yapısı sayesinde istediğiniz sensörü sonradan ekleyebiliyorsunuz. Yalnız sensörleri mutlaka iyi bir siperliğe koyun; kutudan çıkan siperlik yazın yetersiz. Bizde yaz kısa, sorun etmedim ama Ege ve Akdeniz'deki arkadaşlar dikkat etsin.
Kurulumum: Wi-Fi ağ geçidi, sıcaklık-nem sensörü (ayrı siperlikte), ultrasonik rüzgar ölçer ve toprak sıcaklığı sensörü. Toplam maliyet profesyonel bir istasyonun yarısından az.
Soğukta performans:
- Sıcaklık sensörü -31 °C'ye kadar sorunsuz okudu; pil olarak lityum kullandım, alkalin pil -20'nin altında birkaç gün içinde sesini kesiyor.
- Ultrasonik rüzgar ölçer hareketli parçası olmadığı için donmuyor, bu büyük avantaj. Ancak kırağı ve dondurucu sis sensör yüzeyinde birikince birkaç saat boyunca hatalı değer verebiliyor.
- Nem sensörü -20'nin altında %100'e yapışıp kalıyor, bu çoğu ucuz sensörde görülen bir durum.
Genel görüşüm: Fiyat/performans olarak çok iyi. Modüler yapısı sayesinde istediğiniz sensörü sonradan ekleyebiliyorsunuz. Yalnız sensörleri mutlaka iyi bir siperliğe koyun; kutudan çıkan siperlik yazın yetersiz. Bizde yaz kısa, sorun etmedim ama Ege ve Akdeniz'deki arkadaşlar dikkat etsin.
Doğu Anadolu Moderatörü | Erzurum, 1.900 m | -25°C: ceket giyilir. -35°C: ikinci ceket. | Palandöken sezon takibi

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)