Kış sezonu 2026-27 model paneli açıldı — ECMWF / GFS / ICON karşılaştırmalarına katılın

Netatmo Akıllı İstasyon Hakkında Görüşler

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bolu'da evde bir yıldır akıllı ev tipi bir istasyon (Netatmo) kullanıyorum; yol durumu takibi için pratik bir kurulum istedim ve bu sistemi seçtim. Görüşlerimi yazayım, kış öncesi almayı düşünen olursa işine yarar.

Kurulum: İç ünite (iç sıcaklık, nem, CO2, basınç) ve dış modül (sıcaklık, nem). Rüzgar ve yağış modülleri ayrı satılıyor, sonradan ekledim.

Artılar:
  • Kurulum çok kolay, telefon uygulaması anlaşılır.
  • Veriler bulut tabanlı bir haritada paylaşılıyor; Bolu'da başka kullanıcıların değerlerini de görebiliyorum, kıyı-iç kesim karşılaştırması için ilginç.
  • İç mekan CO2 ölçümü kışın havalandırma alışkanlığımı değiştirdi.

Eksiler:
  • Dış modül bir siperlikle gelmiyor; güneş gören bir yere koyarsanız sıcaklık saçmalar. Kendim bir siperlik ekledim.
  • Haritadaki diğer kullanıcıların verileri ne yazık ki çok değişken kalitede; balkonda güneş alan modüller yazın 45 derece gösterebiliyor.
  • Veri güncelleme aralığı 5-10 dakika, anlık rüzgar hamlesi için yetersiz.

Sonuç: Ev ve bahçe ölçümü için rahat, bilimsel ölçüm için sınırlı.
Bolu, 740 m | Bolu Dağı'nda kar başladıysa yola çıkmadan düşün. | Kartalkaya kalınlık takibi
Alıntı
Bora, dengeli bir değerlendirme. Haritadaki veri kalitesi konusu çok önemli: Bu tip ağlarda istasyonların çoğu standart dışı yerleştirilmiş. İyi bir kural: Aynı mahalledeki beş istasyondan ortancayı alın, ortalamayı değil. Uçlar genelde güneş gören ya da ısı kaynağına yakın sensörlerdir.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.
[-] IstasyonHalil adlı üyenin bu mesajını beğenen 3 üye:
  • havacibulent, rustue87, vedatmeteo
Alıntı
Düzce'den. Aynı sistemi kullanıyorum, D-100 geçidine çıkmadan önce Bolu tarafındaki kullanıcıların sıcaklıklarına bakıyorum. Yol buzlanması riskini anlamak için iyi bir ipucu ama resmi yol durumu duyurularının yerini tutmaz tabii.
Sıcaklık, nem, rüzgar; gerisi laf.
[-] bulutyeliz adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • KaramanMeteo526
Alıntı
(10.11.2025, 21:29)bulutyeliz Yazdı: Düzce'den. Aynı sistemi kullanıyorum, D-100 geçidine çıkmadan önce Bolu tarafındaki kullanıcıların sıcaklıklarına bakıyorum. Yol buzlanması riskini anlamak için iyi bir ipucu ama resmi yol durumu duyurularının yerini...
Kesinlikle. Buzlanma için hava sıcaklığından çok yol yüzeyi sıcaklığı belirleyicidir; açık bir gecede hava +2 iken köprü üstü -2 olabilir. Yola çıkmadan Karayolları'nın duyurularına ve bölge konusundaki raporlara bakın. Bolu Dağı'nda 'hava artıda' diye rahatlamayın.
Bolu, 740 m | Bolu Dağı'nda kar başladıysa yola çıkmadan düşün. | Kartalkaya kalınlık takibi
[-] BatiKaradenizBora adlı üyenin bu mesajını beğenen 6 üye:
  • AnkaraSinoptik, Suna742, sezgin_79, ertugrulgul, aygun_ordu, KaradenizYagmur
Alıntı
Aynen, ben de öyle düşünüyorum.
[-] havacisedat adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • van389
Alıntı
Eline koluna sağlık, harika bir anlatım. 👏
Manisa rüzgarı benden sorulur.
[-] melihturkmen adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • ramazantan
Alıntı