30.11.2025, 23:55
Aralık 2025 konusu açıldı. Kışa, kurak bir yılın ardından giriyoruz; bu yüzden bu kış kar kadar yağış miktarı da gündemimizde olacak.
Kurallar: Model + saat + parametre + bölge. Yağış tartışmasında 24/72 saatlik toplamı ve modelin çözünürlüğünü belirtin. Kıyı / yüksek kesim ayrı. Fantezi etiketli.
Tablo:
Beklentim: Aralık batı ve güneyde yağışlı, İç Anadolu'da kuraklık açısından yetersiz. İstanbul kar olasılığı Aralık için %15. Ocak sonu için EPS'teki soğuk sinyali şimdiden not edin, ama Aralık konusunda o tartışmayı ertelemeyi rica ediyorum.
Güven derecesi: ilk hafta orta-yüksek, sonrası düşük.
Kurallar: Model + saat + parametre + bölge. Yağış tartışmasında 24/72 saatlik toplamı ve modelin çözünürlüğünü belirtin. Kıyı / yüksek kesim ayrı. Fantezi etiketli.
Tablo:
- Pasifik'te zayıf La Niña koşulları var; kışın ilerleyen bölümünde nötre dönmesi bekleniyor.
- ECMWF EPS Aralık'ın ilk yarısında Akdeniz'de aktif bir oluk ve güneyden geçen alçaklar gösteriyor. Bu, Akdeniz ve Ege için yağış, İç Anadolu için sınırlı yağış demek.
- Polar vorteks ortalamanın üzerinde güçlü. Ancak Aralık sonu için stratosferde ısınma sinyali veren üyeler var; bu gerçekleşirse etkisi Ocak ortası-sonunda görülür.
Beklentim: Aralık batı ve güneyde yağışlı, İç Anadolu'da kuraklık açısından yetersiz. İstanbul kar olasılığı Aralık için %15. Ocak sonu için EPS'teki soğuk sinyali şimdiden not edin, ama Aralık konusunda o tartışmayı ertelemeyi rica ediyorum.
Güven derecesi: ilk hafta orta-yüksek, sonrası düşük.
Sinoptik Analiz & Şiddetli Hava | Tek run'a tahmin kurulmaz, ensemble'a bakılır. | MGM uyarı = ciddiye al

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)