22.08.2025, 14:56
Ağustos ortası, modeller sıkıcı, Anadolu'nun üstünde bir sırt oturmuş kımıldamıyor; GFS bile fantezi üretemiyor. Öyleyse bir kere olsun havadan konuşmayalım: meteoroloji dışında ne yapıyorsunuz?
Benden başlayayım:
Sizinkileri merak ediyorum; özellikle hava ile hiç ilgisi olmayan bir hobisi olan var mı, yoksa hepimiz bir şekilde gökyüzüne mi dönüyoruz? Fotoğrafçı arkadaş için soru zor, onun hobisi mesleği oldu.
Kural: reklam yok, link yok, siyaset yok; sadece hobi.
Benden başlayayım:
- Satranç: Haftada iki akşam çevrim içi, bir de Eskişehir'de kulüpte. Tahmin işine benziyor: üç hamle sonrasını görürsün, yedinci hamlede rakip ensemble'ın dışına çıkar.
- Ekşi maya ekmek: İki yıldır. Mayanın davranışı mutfak sıcaklığına bağlı; kışın 19 °C'de 14 saat, yazın 26 °C'de 6 saat. Evet, sonunda yine sıcaklığa geldim, kusura bakmayın.
- Eski bilim kurgu filmleri: Özellikle hava kontrol makineli olanlar; senaryoların meteorolojik hatalarını not alıyorum, kimse okumuyor.
Sizinkileri merak ediyorum; özellikle hava ile hiç ilgisi olmayan bir hobisi olan var mı, yoksa hepimiz bir şekilde gökyüzüne mi dönüyoruz? Fotoğrafçı arkadaş için soru zor, onun hobisi mesleği oldu.
Kural: reklam yok, link yok, siyaset yok; sadece hobi.
GFS · ECMWF · ICON | 240 saat sonrasına inanan, kar yağmayınca bana kızmasın. | 00z run = sabah kahvesi

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)