Kış sezonu 2026-27 model paneli açıldı — ECMWF / GFS / ICON karşılaştırmalarına katılın

Ecowitt WS90 mi, Davis Vantage Pro2 mi? İlk istasyon için alım tavsiyesi (2026)

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rüzgar 90 km/s ölçüldü bizim istasyonda, hayatımda görmediğim bir şey.
Barometre düştüyse ben buradayım.
[-] bulutNihal adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • aydinmeteo, Erdem_Osmaniye
Alıntı
(08.09.2026, 11:19)bulutNihal Yazdı: Rüzgar 90 km/s ölçüldü bizim istasyonda, hayatımda görmediğim bir şey.
Sağ ol bulutNihal, bu paylaşım olmasa dolu hasarını göremeyecektik.

Bursa şu an 25°C, hava aniden karardı, sağanak an meselesi.
[-] karsoner adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • ismail_elazig, BayramS03
Alıntı
(07.09.2026, 10:20)EgeliRuzgar Yazdı: Rüzgar tarafı için deneyimim: geçen yaz bir arkadaşın WS90'ını Çeşme'deki Davis'imin yanına 2 hafta koyduk. Sakin havada (5-10 knot) ikisi neredeyse aynı; 20 knot üstünde WS90 yaklaşık %5 düşük okudu, ani hamlelerde...
Fırtına gecesi kimseye bir şey olmamış, en önemlisi bu.

Samsun şu an 24°C, yağış radarına göre bize doğru gelen kuvvetli bir hücre var.
Her sabah 07:00 ölçümü, Samsun
[-] serkan.kalkan adlı üyenin bu mesajını beğenen 3 üye:
  • bekirMeteo, Tugba89, yasar22
Alıntı
Veri paylaşımı ve uzun vadeli kayıt açısından bir not: hangi istasyonu alırsanız alın, veriyi yalnızca üreticinin bulutunda tutmayın; aylık CSV dışa aktarımı yapıp saklayın. Beş yıl sonra elinizde kendi iklim serisi olur ve bu forumda paylaşılan ölçümlerin kalıcı değeri de budur. Halil'in tablosu dengeli; ben de ilk istasyon için "iyi yer + orta seviye cihaz + ayrı fanlı sıcaklık" formülünü öneririm. Kalibrasyonu ihmal etmeyen ucuz istasyon, kalibre edilmemiş pahalı istasyondan iyidir.
HavaForumu Kurucusu | Meteoroloji Müh. | Forum Kuralları | Kaynak göstermeyen tahmin, tahmin değildir.
[-] HavaAdmin adlı üyenin bu mesajını beğenen 8 üye:
  • AynurSimsek59, oguzo03, NevsehirMeteo607, orhanKar, bekirMeteo, HazalFirtina, sercanKar, Akgun_Mus
Alıntı
(08.09.2026, 13:23)karsoner Yazdı: Sağ ol bulutNihal, bu paylaşım olmasa dolu hasarını göremeyecektik. Bursa şu an 25°C, hava aniden karardı, sağanak an meselesi.
Bu tahminleri hangi saatte güncelliyorlar? Sabah bakıyorum farklı, akşam farklı.
Beyaz örtü sevdalısı.
[-] DamlaFirtina adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • SicakDalga07
Alıntı
Osmaniye merkezde şu an hafif yağmur var, sıcaklık 30 derece.
Sisli sabahlar, berrak akşamlar.
[-] yildiz_osmaniye adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • havaciveysel
Alıntı
(07.09.2026, 05:14)IstasyonHalil Yazdı: Beklediğim soru. Kısa karşılaştırma tablom (kendi deneyimim ve forumdaki 6-7 kullanıcının notları): (tablo) Sorularına kısaca: 1) Toz ultrasonik yüzeyde birikince hız düşük okur, ayda bir silmek yeter; kırağı sabahları...
Karar verdim: WS90 + GW2000, yanına Halil'in önerdiği fanlı kalkanlı ayrı sıcaklık-nem sensörü ve kepçeli yağış ölçer. Toplam Davis'in yarısı kaldı, kalan bütçe de bir 10 m direğe gidiyor. SicakDalga, rekor tartışmasına girmeyeceğime söz; PalandokenKar, pil yedeğini not aldım; HavaAdmin, CSV'yi aylık alacağım. Kurulumu Ekim'in ilk haftasında yapıp fotoğraflarla değil, ölçümlerle burada paylaşacağım. Herkese teşekkürler.
Ürgüp / Kapadokya | Bulut kovalar, şimşek bekler. | Her fotoğrafta konum ve tarih var.
[-] BulutKovalayan adlı üyenin bu mesajını beğenen 6 üye:
  • mersinHavasi, SivasMeteo945, bulutserap, ardahanhavasi, MeteoSabiha, necatis91
Alıntı
Denizli 23°C, akşam serinliği geldi, nihayet nefes aldık.
Mobil cihazdan yazıyorum, kısa cevaplar için kusura bakmayın
[-] ozane adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • BulutKovalayan, zekii81
Alıntı
Yağmur bekleyenler için müjde, sistem sahile ulaştı.
Mobil cihazdan yazıyorum, kısa cevaplar için kusura bakmayın
[-] ozane adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • fidan83
Alıntı
İyi seçim. Kurulumdan sonra ilk hafta her sabah 07:00 ve öğlen 14:00 değerlerini not al; en yakın MGM istasyonuyla karşılaştır, sistematik fark varsa ilk ayda yakalarız. Ayrı yağış ölçeri WS90'ın 3-4 m uzağına koy ki haptik sensörle karşılaştırma yapabilelim; forum için güzel bir veri seti olur. Ölçüm Paylaşımları'nda "Ürgüp" satırını açmak için sabırsızlanıyorum.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.
[-] IstasyonHalil adlı üyenin bu mesajını beğenen 6 üye:
  • haydar166, HavaAdmin, taner.kose, Zuhal.Mardin, GulayRuzgar, SeldaD521
Alıntı
Geç kaldım ama yağış tarafını doğrulayayım: haptik sensörler Karadeniz'de saatte 40-60 mm'lik sağanaklarda kepçeliye göre %20-30 eksik sayıyor, üç farklı kullanıcının verisini karşılaştırdım. Hafif yağışta ve çiselemede ise kepçeden iyi, çünkü 0,2 mm eşiğinin altını da görüyor. Yani ikisi birbirini tamamlar; BulutKovalayan'ın kararı doğru. Kapadokya'da Mayıs dolu sağanaklarında haptik sensör doluyu da yağış sayar, o günleri not düş.
Karadeniz Moderatörü | Of / Trabzon | Sel bildiriminde kaynak zorunlu. | 100 mm/24 saat = alarm
[-] KaradenizYagmur adlı üyenin bu mesajını beğenen 5 üye:
  • rustukose, rizaoztas, MuglaliSeyma, osman_91, meteomeryem
Alıntı
(08.09.2026, 15:04)serkan.kalkan Yazdı: Fırtına gecesi kimseye bir şey olmamış, en önemlisi bu. Samsun şu an 24°C, yağış radarına göre bize doğru gelen kuvvetli bir hücre var.
Nem oranı bu kadar yüksekken sıcaklık nasıl hissedilir?

Yağmur sonrası sıcaklık yükseldi, nem bunalttı.
[-] mehmet_hava adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • Sivas58, OzkanE89
Alıntı
Şemsiyesiz çıkanlar için kötü gün, Tekirdağ sokakları dere.
[-] havacisedat adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • sezgin_79
Alıntı
Rüzgar Antalya çevresinde ağaçları devirdi, yollar kapalı.
Alıntı
Elazığ şu an 8°C, güneş var ama hava soğuk, tipik kış güneşi.

Öğleden sonra hava birden karardı, şimşek çakıyor ama yağış yok.
Telefondan bağlanıyorum · Kovancılar / Elazığ
[-] necatig766 adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • BulutKovalayan, Asli_70
Alıntı