18.09.2026, 00:32
Yardım lazım. Çeşme'de dün gece (17 Eylül) sezonun ilk ciddi sağanağı yağdı; marinadaki manuel kap 6 mm gösteriyor, MGM Çeşme değeri de benzer. Benim Davis Vantage Pro2 ise 0,0 mm yazıyor. Yaz boyunca yağmur olmadığı için sorunun ne zaman başladığını bilmiyorum; Mayıs'taki son yağışta çalışıyordu.
Sistem: VP2 kablosuz ISS, 2019 model, çatıda 2 m direkte; konsol içeride, sinyal %100. Sıcaklık, nem, rüzgar hepsi geliyor, sadece yağış yok. Huniye baktım, üstten temiz görünüyor ama içini sökmedim. Yazın anemometre yatağını değiştirmiştim, o sırada yağış ölçere dokunmadım.
Sorularım:
Halil, senin adım adım listelerin lazım. Bu arada lodos 25 knot esti gece, tekneler sağlam; rüzgar tarafında sorun yok.
Sistem: VP2 kablosuz ISS, 2019 model, çatıda 2 m direkte; konsol içeride, sinyal %100. Sıcaklık, nem, rüzgar hepsi geliyor, sadece yağış yok. Huniye baktım, üstten temiz görünüyor ama içini sökmedim. Yazın anemometre yatağını değiştirmiştim, o sırada yağış ölçere dokunmadım.
Sorularım:
- Kepçe (tipping bucket) yapışmış olabilir mi, nasıl test ederim?
- Konsolda bir sıfırlama ayarı mı var, yanlışlıkla mı kapattım?
- Sensör kablosu ISS içinde çıkmış olabilir mi?
Halil, senin adım adım listelerin lazım. Bu arada lodos 25 knot esti gece, tekneler sağlam; rüzgar tarafında sorun yok.
Çeşme / İzmir | Rüzgar knot ile ölçülür, hisle değil. | Lodos geliyorsa tekneyi bağla.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)