Kış sezonu 2026-27 model paneli açıldı — ECMWF / GFS / ICON karşılaştırmalarına katılın

Meteoroloji öğrencileri ve mezunları: hangi üniversite, hangi şehir?

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Merhaba,

Eylül'de üniversiteler açıldı ve özel mesaj kutuma üç ayrı 'meteoroloji okuyorum, forumda başka öğrenci var mı?' sorusu düştü. Tek tek cevaplamak yerine başlık açıyorum.

Meteoroloji mühendisliği okuyanlar, mezunlar, yan dallardan (fizik, coğrafya, çevre, uçak mühendisliği) gelip meteorolojiye kayanlar: hangi üniversite, kaçıncı sınıf, hangi şehirdesiniz? İsim, öğrenci numarası falan istemiyoruz; bölüm ve şehir yeterli.

Benim durumum: mühendislik mezunuyum ama meteoroloji değil, tamamen kendi kendime öğrendim. İlk model çıktısını 2011'de açtım, ne olduğunu anlamam iki yıl sürdü. O yüzden öğrencilere gıpta ediyorum: sizin dinamik meteoroloji dersinde iki haftada öğrendiğinizi ben iki yılda söktüm.

İkinci amaç: forumda eğitim bölümünü canlandırmak. Öğrenciler ders notlarında takıldığı yerleri sorsun, HavaAdmin gibi meslekten üyeler cevaplasın. Termodinamik diyagram okumaktan hâlâ korkan varsa el kaldırsın, birlikte korkalım.

Küçük uyarı: 'hangi üniversite daha iyi' tartışması açmıyoruz; hepsi iyi, hepsinde uykusuz gece var.
GFS · ECMWF · ICON | 240 saat sonrasına inanan, kar yağmayınca bana kızmasın. | 00z run = sabah kahvesi
[-] ModelciKemal adlı üyenin bu mesajını beğenen 8 üye:
  • Bayram_Nevsehir, DamlaFirtina, sezgin_79, Meteokoray, karshavasi, doganu, meteofikret, SicakDalga07
Alıntı

Bu Konudaki Mesajlar
Meteoroloji öğrencileri ve mezunları: hangi üniversite, hangi şehir? - Yazar: ModelciKemal - 22.09.2026, 14:56

Hızlı Erişim:

Konuyu görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi(ler)

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Ayrıntılar: Çerez Politikası